Jídelníček

  • Školní jídelna MŠ Alšova

    na týden od 11. 11. do 15. 11. 2019

    DEN: POKRM: OBSAHUJE ALERGENY:
    PONDĚLÍ: chléb s tuňákovou pom, zelenina, jablko, čaj s citronem 1p+ž, 4, 7
    polévka cizrnová se smetanou 1p
    krůtí na česneku, dušený špenát, bramborové nočky, džus 1p, 3, 7
    kukuřičné lupínky a kakaové kuličky, mléko 1p, 6, 7
    ÚTERÝ: houska se sýrovou pomazánkou, jablko, ovocný čaj 1p, 7
    polévka krupicová s vejci 1p, 3
    vepřové přírodní, dušená rýže, dětská cola 1p
    chléb s máslem, mandarinka, jogurtové mléko 1p+ž, 7
    STŘEDA: chléb s vařeným vajíčkem, banán, kakao 1p+ž, 3, 7
    polévka s drožďovými knedlíčky 1p, 3, 9
    rybí filé zapečené se sýrem, bramborová kaše, č.řepa,džus 4.7
    domácí kefírový koláč s čokoládovou polevou, jablko,mléko 1p, 3, 7
    ČTVRTEK: chléb s pomazánkovým máslem, zelenina, jablko, bílá káva 1p+ž, 7
    polévka hovězí s písmenky 1p, 3, 9
    rajská omáčka, vařené hovězí, kolínka, sirup 1p, 3
    smetanový jogurt s jahodovým pyré, rohlík, ovocný čaj 1p, 7
    PÁTEK: žitný chléb s pórkovou pomazánkou, zelenina,hruška,granko 1p+ž, 7
    polévka masová krémová 1p
    luštěninový prejt, vařené brambory, ster.okurka, džus 1p, 3, 7, 10
    perníkový biskvit s jog.polevou, jablko, mléko 1p, 6, 7

    ČT ráno – samoobslužná svačina (děti si připraví svoji svačinu)
    Každé ráno ve třídě podáván ovocný talíř
    PO + ST + PÁ – čerstvé mrkvové hranolky

    Po každé přesnídávce ovoce a zelenina
    Pitný režim: džusy, šťávy, čaje, voda
    Změna jídelního lístku a alergenů vyhrazena! Případné další informace k alergenům, jakož i použité druhy obilovin a skořápkových plodů podá kuchařka a vedoucí školní jídelny.

  • Informace o alergenech

    NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) Č. 1169/2011 ZE DNE 25. ŘIJNA 2011 O POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ O POTRAVINÁCH SPOTŘEBITELŮM nově stanovuje povinnost stravovacích provozů uvádět alergeny obsažené v nabízených pokrmech. Toto nařízení nabývá platnosti od 13. 12. 2014. V naší školní jídelně budou alergeny uváděny na jídelním lístku formou čísla za pokrmem.

    Seznam alergenů příloha nařízení 1169/2011:
    1. obiloviny obsahující lepek
    2. korýši a výrobky z nich
    3. vejce a výrobky z nich
    4. ryby a výrobky z nich
    5. jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
    6. sójové boby a výrobky z nich
    7. mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
    8. skořápkové plody – mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy
    9. celer a výrobky z něj
    10. hořčice a výrobky z ní
    11. sezamová semena a výrobky z nich
    12. oxid siřičitý a siřičitany ve vyšších koncentracích
    13. vlčí bob (Iupina) a výrobky z něj
    14. měkkýši a výrobky z nich