Jídelníček

  • Školní jídelna MŠ Alšova

    na týden od 02. 10. do 06. 10. 2023

    DEN: POKRM: OBSAHUJE ALERGENY:
    PONDĚLÍ: chléb s masovou pomazánkou, zelenina, jablko, čaj s citr. 1p+ž, 7
    polévka s játrovými knedlíčky 1p, 3, 9
    špagety s boloňskou omáčkou a sýrem, jahodový džus 1p, 7
    kukuřičné lupínky a čokoládové kuličky, jablko, mléko 1pj, 6, 7
    ÚTERÝ: houska s máslem a džemem, jablko, bílá káva 1pžj, 7
    polévka dýňová s mrkví 1p, 7
    zapečené rybí filé, bramborová kaše, ledový salát, sirup 1p, 4, 7
    chléb s máslem, kiwi, mléčný koktejl 1p+ž, 7
    STŘEDA: chléb s vařeným vajíčkem, zelenina, banán, kakao 1p+ž, 3, 7
    polévka zeleninová s quinoou 9
    králík na smetaně, houskový knedlík, džus hrozno 1p, 3, 7, 9
    veka s lučinou, ředkvičky, ochucené mléko 1p, 7
    ČTVRTEK: chléb s budapešťskou pom, zelenina, hruška, granko 1p+ž, 7
    polévka čočková 1p
    holandský řízek, vařené brambory, jog. dip, okurka, mošt 1p, 3, 7
    rohlík s nugetou, jablko, mléko 1p, 7, 8
    PÁTEK: jáhlová kaše s meruňkou, jablko, ovocný čaj 7
    polévka s kapáním 1p, 3, 7, 9
    rozbalený španělský ptáček, dušená rýže, sirup 1p, 3, 10
    chléb s pomazánkovým máslem, jablko, čaj 1p+ž, 7

    Pitný režim: džusy, šťávy, čaje, voda
    Změna jídelního lístku a alergenů vyhrazena! Případné další informace k alergenům, jakož i použité druhy obilovin a skořápkových plodů podá kuchařka a vedoucí školní jídelny.

  • Informace o alergenech

    NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) Č. 1169/2011 ZE DNE 25. ŘIJNA 2011 O POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ O POTRAVINÁCH SPOTŘEBITELŮM nově stanovuje povinnost stravovacích provozů uvádět alergeny obsažené v nabízených pokrmech. Toto nařízení nabývá platnosti od 13. 12. 2014. V naší školní jídelně budou alergeny uváděny na jídelním lístku formou čísla za pokrmem.

    Seznam alergenů příloha nařízení 1169/2011:
    1. obiloviny obsahující lepek
    2. korýši a výrobky z nich
    3. vejce a výrobky z nich
    4. ryby a výrobky z nich
    5. jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
    6. sójové boby a výrobky z nich
    7. mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
    8. skořápkové plody – mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy
    9. celer a výrobky z něj
    10. hořčice a výrobky z ní
    11. sezamová semena a výrobky z nich
    12. oxid siřičitý a siřičitany ve vyšších koncentracích
    13. vlčí bob (Iupina) a výrobky z něj
    14. měkkýši a výrobky z nich