Jídelníček

  • Školní jídelna MŠ Alšova

    na týden od  27. 01. do 31. 01. 2020

    DEN: POKRM: OBSAHUJE ALERGENY:
    PONDĚLÍ: chléb s pomazánkou z olejovek , zelenina, jablko, čaj s citr. 1p+ž, 4, 7
    polévka bramborová 1p, 9
    krůtí kung pao s cizrnou, dušená rýže, ovocný mošt 1p, 9
    kukuřičné lupínky a čokoládové kuličky, mléko 1p, 6, 7
    ÚTERÝ: houska se sýrovou pomazánkou, zelenina jablko,ovocný čaj 1p, 7
    polévka s pohankou 9
    vepřová pečeně, dušený špenát, bramborové nočky, džus 1p, 3, 7
    chléb s máslem, hrozno, ochucené mléko 1p+ž, 7
    STŘEDA: chléb se šunkovou pěnou, zelenina, banán, ovocný čaj 1p+ž, 7
    polévka s drožďovými knedlíčky 1p, 3, 9
    těstoviny zapečené s uzeným tofu, ster. okurka, sirup 1p, 3, 6, 7, 10
    domácí jablečný koláč s drobenkou, hruška, mléko 1p, 3, 7
    ČTVRTEK: chléb s pórkovou pomazánkou, zelenina, jablko, kakao 1p+ž, 7
    polévka hrachová se smaženými kuličkami 1p, 3
    rybí filé se sýrem, vařené brambory, kompot 4.7
    mandarinkový smetanový jogurt , rohlík, ovocný čaj 1p, 7
    PÁTEK: nopálový rohlík s lučinou, jablko, mléko 1p, 7
    polévka s drobením 1p, 3, 9
     

     

    burgundské hovězí nudličky, špaldový hous. knedlík, čaj 1p, 3, 7
    chléb s pomazánkovým máslem, jablko, ovocný čaj 1p+ž, 7

    ČT ráno – samoobslužná svačina (děti si připraví svoji svačinu)
    Každé ráno ve třídě podáván ovocný talíř
    PO + ST + PÁ – čerstvé mrkvové hranolky

    Po každé přesnídávce ovoce a zelenina
    Pitný režim: džusy, šťávy, čaje, voda
    Změna jídelního lístku a alergenů vyhrazena! Případné další informace k alergenům, jakož i použité druhy obilovin a skořápkových plodů podá kuchařka a vedoucí školní jídelny.

  • Informace o alergenech

    NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) Č. 1169/2011 ZE DNE 25. ŘIJNA 2011 O POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ O POTRAVINÁCH SPOTŘEBITELŮM nově stanovuje povinnost stravovacích provozů uvádět alergeny obsažené v nabízených pokrmech. Toto nařízení nabývá platnosti od 13. 12. 2014. V naší školní jídelně budou alergeny uváděny na jídelním lístku formou čísla za pokrmem.

    Seznam alergenů příloha nařízení 1169/2011:
    1. obiloviny obsahující lepek
    2. korýši a výrobky z nich
    3. vejce a výrobky z nich
    4. ryby a výrobky z nich
    5. jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
    6. sójové boby a výrobky z nich
    7. mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
    8. skořápkové plody – mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy
    9. celer a výrobky z něj
    10. hořčice a výrobky z ní
    11. sezamová semena a výrobky z nich
    12. oxid siřičitý a siřičitany ve vyšších koncentracích
    13. vlčí bob (Iupina) a výrobky z něj
    14. měkkýši a výrobky z nich