Jídelníček

  • Školní jídelna MŠ Alšova

    na týden od 16. 12. do 20. 12. 2019

    DEN: POKRM: OBSAHUJE ALERGENY:
    PONDĚLÍ: chléb s tuňákovou pomazánkou, zelenina, jablko, čaj s citr. 1p+ž, 4, 7
    polévka fazolová se zeleninou 1p, 9
    krůtí na kmíně, bramborové vrtulky, džus višeň 1p, 3
    ovocná přesnídávka, rohlík, šípkový čaj 1p
    ÚTERÝ: houska s medem, jablko, ovocný čaj 1p, 7
    polévka kroupová s uzeným tofu 1j, 6, 9
    vepřové na zelenině, vařené brambory, sirup 1p, 7, 9
    chléb s máslem, hroznové víno, ochucené mléko 1p+ž,  7
    STŘEDA: chléb s pórkovou pomazánkou, zelenina, banán, kakao 1p+ž, 7
    polévka lahůdková zeleninová 9
    srbské žebírko, dušená rýže, jablečný džus 1p
    mexická bulka s lučinou, kedlubna, ochucené mléko 1p, 7
    ČTVRTEK: sváteční vánočka s rozinkami, jablko, mléko 1p, 3, 6, 7
    polévka se sýrovým kapáním 1p, 7, 9
    kuře pečené na zelí, chlupačky, sirup 1p, 3, 10
    chléb s  žervé, zelenina, jablko, mléčný koktejl 1p+ž, 7
    PÁTEK: chlebíček se šunkou, zelenina, jablko, granko 1p, 7
    polévka lososový krém 1p, 4, 9
    Slavnostní oběd žemlovka s jablky a tvarohem, ovocný čaj 1p, 3, 7
    chléb s pomazánkovým máslem, jablko, čaj 1p+ž, 7

    ČT ráno – samoobslužná svačina (děti si připraví svoji svačinu)
    Každé ráno ve třídě podáván ovocný talíř
    PO + ST + PÁ – čerstvé mrkvové hranolky

    Po každé přesnídávce ovoce a zelenina
    Pitný režim: džusy, šťávy, čaje, voda
    Změna jídelního lístku a alergenů vyhrazena! Případné další informace k alergenům, jakož i použité druhy obilovin a skořápkových plodů podá kuchařka a vedoucí školní jídelny.

  • Informace o alergenech

    NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) Č. 1169/2011 ZE DNE 25. ŘIJNA 2011 O POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ O POTRAVINÁCH SPOTŘEBITELŮM nově stanovuje povinnost stravovacích provozů uvádět alergeny obsažené v nabízených pokrmech. Toto nařízení nabývá platnosti od 13. 12. 2014. V naší školní jídelně budou alergeny uváděny na jídelním lístku formou čísla za pokrmem.

    Seznam alergenů příloha nařízení 1169/2011:
    1. obiloviny obsahující lepek
    2. korýši a výrobky z nich
    3. vejce a výrobky z nich
    4. ryby a výrobky z nich
    5. jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
    6. sójové boby a výrobky z nich
    7. mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
    8. skořápkové plody – mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy
    9. celer a výrobky z něj
    10. hořčice a výrobky z ní
    11. sezamová semena a výrobky z nich
    12. oxid siřičitý a siřičitany ve vyšších koncentracích
    13. vlčí bob (Iupina) a výrobky z něj
    14. měkkýši a výrobky z nich