- Školní jídelna MŠ Alšova
na týden od 27. 03. do 31. 03. 2023
DEN: POKRM: OBSAHUJE ALERGENY: PONDĚLÍ: chléb s hermelínovou pom., zelenina, jablko, granko 1p+ž, 7 polévka zeleninová s pohankou 9 mexický guláš, dušená rýže, ananasový džus 1p, 7 šlehaný tvaroh s pudinkem, rohlík, jablko, čaj 1p, 7 ÚTERÝ: houska s máslem a medem, jablko, bílá káva 1pžj, 7 polévka hrstková 1p smažené rybí filé, bramborová kaše, čerstvá okurka, džus 1p, 3, 4, 7 chléb s máslem, pomeranč, mléčný koktejl 1p+ž, 7 STŘEDA: müsli žemle s pórkovou pom, zelenina, banán, kakao 1pžjo, 6, 7 polévka s perlovým kuskusem 1p, 9 vepřová pečeně, houskový knedlík, červené zelí, sirup 1p, 3, 7 královský chléb s pom. máslem, mrkev, ochucené mléko 1pžj, 6, 7 ČTVRTEK: chléb s tvarohovou pomazánkou, zelenina, hruška, granko 1p+ž, 7 polévka bramborová 1p, 9 kuskusoto s kuřecím masem a zel, ster. okurka, jabl. mošt 1p, 7, 9, 10 domácí špaldový koláč s ovocem a mrkví, jablko, mléko 1pž, 7 PÁTEK: chléb s tofu pomazánkou, zelenina, jablko, instantní kakao 1p+ž, 6, 7 polévka s masovou rýží 1p, 3, 9 bramborové krucánky se sýrovou omáčkou, sirup 1p, 3, 7 perníkový biskvit s jogurtovou polevou, jablko, čaj 1p, 6, 7 Pitný režim: džusy, šťávy, čaje, voda
Změna jídelního lístku a alergenů vyhrazena! Případné další informace k alergenům, jakož i použité druhy obilovin a skořápkových plodů podá kuchařka a vedoucí školní jídelny. - Informace o alergenech
NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) Č. 1169/2011 ZE DNE 25. ŘIJNA 2011 O POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ O POTRAVINÁCH SPOTŘEBITELŮM nově stanovuje povinnost stravovacích provozů uvádět alergeny obsažené v nabízených pokrmech. Toto nařízení nabývá platnosti od 13. 12. 2014. V naší školní jídelně budou alergeny uváděny na jídelním lístku formou čísla za pokrmem.
Seznam alergenů příloha nařízení 1169/2011:
- obiloviny obsahující lepek
- korýši a výrobky z nich
- vejce a výrobky z nich
- ryby a výrobky z nich
- jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- sójové boby a výrobky z nich
- mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
- skořápkové plody – mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy
- celer a výrobky z něj
- hořčice a výrobky z ní
- sezamová semena a výrobky z nich
- oxid siřičitý a siřičitany ve vyšších koncentracích
- vlčí bob (Iupina) a výrobky z něj
- měkkýši a výrobky z nich