Jídelníček

  • Školní jídelna MŠ Alšova

    na týden od 17. 08. do 21. 08. 2020

    DEN: POKRM: OBSAHUJE ALERGENY:
    PONDĚLÍ: chléb s pomazánkou z olejovek, zelenina, jablko, čaj s citrónem 1p+ž, 4, 7
    polévka kuřecí s graham nudlemi 1p, 9
    těstoviny zapečené s uzeným tofu, ster. okurka, mošt jablko 1, 3, 6, 7, 10
    rohlík s lučinou, meloun,čaj 1p, 7
    ÚTERÝ: houska s medem, banán, bílá káva 1p+ž, 7
    polévka s cizrna kapáním 3, 7, 9
    mexický guláš, dušená rýže, sirup 1p
    chléb s máslem, meloun, džus 1p+ž, 7
    STŘEDA: chléb se sýrovou pěnou, zelenina, jablko, kakao 1p+ž, 7
    polévka špenátová s vejci 1p, 3, 7
    holandský řízek, vařené brambory,čerstvá zelenina, džus 1p, 3, 7
    houska s pomazánkovým máslem, meloun, sirup 1p, 7
    ČTVRTEK: sladký loupák, jablko, mléko 1p, 3, 7
    polévka s indiánskými semínky 1p, 9
    krůtí a lá bažant, bramborové noky, jablečný mošt 1p
    chléb s plátkem cihly, kedlubna, džus 1p+ž, 7
    PÁTEK: chléb s mrkvovou pomazánkou, zelenina, jablko, granko 1p+ž, 7
    polévka jáhlová 9
    halušky s masem a kysaným zelím, džus 1p, 3, 10
    perníkový biskvit s jogurtovou polevou, jablko, čaj 1p, 6, 7

    ČT ráno – samoobslužná svačina (děti si připraví svoji svačinu)
    Každé ráno ve třídě podáván ovocný talíř
    PO + ST + PÁ – čerstvé mrkvové hranolky

    Po každé přesnídávce ovoce a zelenina
    Pitný režim: džusy, šťávy, čaje, voda
    Změna jídelního lístku a alergenů vyhrazena! Případné další informace k alergenům, jakož i použité druhy obilovin a skořápkových plodů podá kuchařka a vedoucí školní jídelny.

  • Informace o alergenech

    NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) Č. 1169/2011 ZE DNE 25. ŘIJNA 2011 O POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ O POTRAVINÁCH SPOTŘEBITELŮM nově stanovuje povinnost stravovacích provozů uvádět alergeny obsažené v nabízených pokrmech. Toto nařízení nabývá platnosti od 13. 12. 2014. V naší školní jídelně budou alergeny uváděny na jídelním lístku formou čísla za pokrmem.

    Seznam alergenů příloha nařízení 1169/2011:
    1. obiloviny obsahující lepek
    2. korýši a výrobky z nich
    3. vejce a výrobky z nich
    4. ryby a výrobky z nich
    5. jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
    6. sójové boby a výrobky z nich
    7. mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
    8. skořápkové plody – mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy
    9. celer a výrobky z něj
    10. hořčice a výrobky z ní
    11. sezamová semena a výrobky z nich
    12. oxid siřičitý a siřičitany ve vyšších koncentracích
    13. vlčí bob (Iupina) a výrobky z něj
    14. měkkýši a výrobky z nich