Jídelníček

  • Školní jídelna MŠ Alšova

    na týden od 26. 02. 2024 do 01. 03. 2024

    DEN: POKRM: OBSAHUJE ALERGENY:
    PONDĚLÍ: houska s tofu pomazánkou, zelenina, jablko, kakao 01a,06,07
    lahůdková zeleninová 09
    milánské špagety se strouhaným sýrem, sirup 01a,07
    chléb s lučinou, jablko, ochucené mléko 01a,01b,07
    ÚTERÝ: veka s máslem a džemem, jablko, mléko 01a,07
    jáhlová se zeleninou 09
    vepřová pečeně, bramborové špalíčky, kysané zelí, džus 01a,03,11
    chléb s máslem, mandarinka, mléčný koktejl 01a,01b,07
    STŘEDA: chléb se šunkovou pomazánkou, zelenina, banán, granko 01a,01b,07
    s vločkovými knedlíčky 01d,03,07,09
    hovězí nudličky stroganov, dušená rýže, jablečný mošt 01a,07
    vícezrnný koláč, jablko, mléko 01a,01b,01d,03,06,07,11
    ČTVRTEK: houska s plátkem cihly, zelenina, jablko, kakao 01a,07
    pórková s vejci 01a,03,07
    pečené kuře, vařené brambory, čerstvá okurka, džus 01a,07
    královský chléb s pomazánkovým máslem, mrkev, och.mléko 01a,01b,06,07
    PÁTEK: chléb s masovou pomazánkou, zelenina, hruška, ovocný čaj 01a,01b,07
    gulášová s bramborem 01a
    bavorské vdolečky s džemem a tvarohem, bílá káva 01a,01b,01c,03,07
    rohlík se smetanovým sýrem, jablko, čaj 01a,07

    Pitný režim: džusy, šťávy, čaje, voda
    Změna jídelního lístku a alergenů vyhrazena! Případné další informace k alergenům, jakož i použité druhy obilovin a skořápkových plodů podá kuchařka a vedoucí školní jídelny.

  • Informace o alergenech

    NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) Č. 1169/2011 ZE DNE 25. ŘIJNA 2011 O POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ O POTRAVINÁCH SPOTŘEBITELŮM nově stanovuje povinnost stravovacích provozů uvádět alergeny obsažené v nabízených pokrmech. Toto nařízení nabývá platnosti od 13. 12. 2014. V naší školní jídelně budou alergeny uváděny na jídelním lístku formou čísla za pokrmem.

    Seznam alergenů příloha nařízení 1169/2011:
    1. obiloviny obsahující lepek
    2. korýši a výrobky z nich
    3. vejce a výrobky z nich
    4. ryby a výrobky z nich
    5. jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
    6. sójové boby a výrobky z nich
    7. mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
    8. skořápkové plody – mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy
    9. celer a výrobky z něj
    10. hořčice a výrobky z ní
    11. sezamová semena a výrobky z nich
    12. oxid siřičitý a siřičitany ve vyšších koncentracích
    13. vlčí bob (Iupina) a výrobky z něj
    14. měkkýši a výrobky z nich