Jídelníček

  • Školní jídelna MŠ Alšova

    na týden od 24. 01. do 28. 01. 2022

    DEN: POKRM: OBSAHUJE ALERGENY:
    PONDĚLÍ: kmínový chléb s tomatovou pom, zelenina, jablko, čaj s citr. 1p+ž, 4, 7
    polévka s perlovým kuskusem 1p, 9
    hovězí nudličky na slanině, dušená rýže, sirup 1p
    houska s lučinou, jablko, ochucené mléko 1p, 7
    ÚTERÝ: královský chléb s pažitkovou pom, zelenina, hruška, kakao 1p+ž, 6, 7
    polévka hrachová se smaženými kuličkami 1p, 3 ,7
    rybí filé zapečené se sýrem, vař. brambory, ledový salát, džus 1p, 4, 7
    sladký loupák, jablko, mléko 1p, 7
    STŘEDA: rýžová kaše s meruňkami a mandlemi, jablko, ovocný čaj 7
    polévka s vaječnou jíškou 1p, 3, 9
    kuskusoto s vepřovým masem a zeleninou, č. řepa, čaj 1p, 9
    houska ovsík s žervé, jablko, mléčný koktejl 1p, 6, 7,11
    ČTVRTEK: chléb s vařeným vajíčkem, zelenina, banán, granko 1p+ž, 3, 7
    polévka s cizrna kapáním 3, 7, 9
    kuřecí po indicku, bramborové nočky, džus 1p, 3, 7
    šáteček s tvarohem, jablko, mléko 1p, 6, 7
    PÁTEK: žitný chléb s budapešťskou pom, zelenina, hruška, kakao 1p+ž, 7
    polévka masová krémová 1p, 7
    těstoviny s uzeným tofu sýrem, sterilovaná okurka, sirup 1p, 3, 7, 10
    rohlík s pomazánkovým máslem, jablko, čaj 1p, 7

    ČT ráno – samoobslužná svačina (děti si připraví svoji svačinu)
    Každé ráno ve třídě podáván ovocný talíř
    PO + ST + PÁ – čerstvé mrkvové hranolky

    Po každé přesnídávce ovoce a zelenina
    Pitný režim: džusy, šťávy, čaje, voda
    Změna jídelního lístku a alergenů vyhrazena! Případné další informace k alergenům, jakož i použité druhy obilovin a skořápkových plodů podá kuchařka a vedoucí školní jídelny.

  • Informace o alergenech

    NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) Č. 1169/2011 ZE DNE 25. ŘIJNA 2011 O POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ O POTRAVINÁCH SPOTŘEBITELŮM nově stanovuje povinnost stravovacích provozů uvádět alergeny obsažené v nabízených pokrmech. Toto nařízení nabývá platnosti od 13. 12. 2014. V naší školní jídelně budou alergeny uváděny na jídelním lístku formou čísla za pokrmem.

    Seznam alergenů příloha nařízení 1169/2011:
    1. obiloviny obsahující lepek
    2. korýši a výrobky z nich
    3. vejce a výrobky z nich
    4. ryby a výrobky z nich
    5. jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
    6. sójové boby a výrobky z nich
    7. mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
    8. skořápkové plody – mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy
    9. celer a výrobky z něj
    10. hořčice a výrobky z ní
    11. sezamová semena a výrobky z nich
    12. oxid siřičitý a siřičitany ve vyšších koncentracích
    13. vlčí bob (Iupina) a výrobky z něj
    14. měkkýši a výrobky z nich