Jídelníček

  • Školní jídelna MŠ Alšova

    na týden od 27. 03. do 31. 03. 2023

    DEN: POKRM: OBSAHUJE ALERGENY:
    PONDĚLÍ: chléb s hermelínovou pom., zelenina, jablko, granko 1p+ž, 7
    polévka zeleninová s pohankou 9
    mexický guláš, dušená rýže, ananasový džus 1p, 7
    šlehaný tvaroh s pudinkem, rohlík, jablko, čaj 1p, 7
    ÚTERÝ: houska s máslem a medem, jablko, bílá káva 1pžj, 7
    polévka hrstková 1p
    smažené rybí filé, bramborová kaše, čerstvá okurka, džus 1p, 3, 4, 7
    chléb s máslem, pomeranč, mléčný koktejl 1p+ž, 7
    STŘEDA: müsli žemle s pórkovou pom, zelenina, banán, kakao 1pžjo, 6, 7
    polévka s perlovým kuskusem 1p, 9
    vepřová pečeně, houskový knedlík, červené zelí, sirup 1p, 3, 7
    královský chléb s pom. máslem, mrkev, ochucené mléko 1pžj, 6, 7
    ČTVRTEK: chléb s tvarohovou pomazánkou, zelenina, hruška, granko 1p+ž, 7
    polévka bramborová 1p, 9
    kuskusoto s kuřecím masem a zel, ster. okurka, jabl. mošt 1p, 7, 9, 10
    domácí špaldový koláč s ovocem a mrkví, jablko, mléko 1pž, 7
    PÁTEK: chléb s tofu pomazánkou, zelenina, jablko, instantní kakao 1p+ž, 6, 7
    polévka s masovou rýží 1p, 3, 9
    bramborové krucánky se sýrovou omáčkou, sirup 1p, 3, 7
    perníkový biskvit s jogurtovou polevou, jablko, čaj 1p, 6, 7

    Pitný režim: džusy, šťávy, čaje, voda
    Změna jídelního lístku a alergenů vyhrazena! Případné další informace k alergenům, jakož i použité druhy obilovin a skořápkových plodů podá kuchařka a vedoucí školní jídelny.

  • Informace o alergenech

    NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) Č. 1169/2011 ZE DNE 25. ŘIJNA 2011 O POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ O POTRAVINÁCH SPOTŘEBITELŮM nově stanovuje povinnost stravovacích provozů uvádět alergeny obsažené v nabízených pokrmech. Toto nařízení nabývá platnosti od 13. 12. 2014. V naší školní jídelně budou alergeny uváděny na jídelním lístku formou čísla za pokrmem.

    Seznam alergenů příloha nařízení 1169/2011:
    1. obiloviny obsahující lepek
    2. korýši a výrobky z nich
    3. vejce a výrobky z nich
    4. ryby a výrobky z nich
    5. jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
    6. sójové boby a výrobky z nich
    7. mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
    8. skořápkové plody – mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy
    9. celer a výrobky z něj
    10. hořčice a výrobky z ní
    11. sezamová semena a výrobky z nich
    12. oxid siřičitý a siřičitany ve vyšších koncentracích
    13. vlčí bob (Iupina) a výrobky z něj
    14. měkkýši a výrobky z nich