Jídelníček

  • Školní jídelna MŠ Alšova

    na týden od 21. 09. do 25. 09. 2020

    DEN: POKRM: OBSAHUJE ALERGENY:
    PONDĚLÍ: chléb s pom. z olejovek, zelenina, jablko, čaj s citronem 1p+ž, 4, 7
    polévka s masovou rýží 1p, 3, 6, 9
    brambory na “loupačku” s máslem a tvarohem, mléko 7
    rohlík s žervé, jablko, mléčný koktejl 1p, 7
    ÚTERÝ: houska s medem, jablko, bílá káva 1p, 7
    polévka kroupová s uzeným tofu 1j, 6, 9
    vepřové nudličky na kari, dušená rýže, jahodový džus 1p
    chléb s máslem, meloun, sirup 1p+ž, 7
    STŘEDA: chléb s mrkvovou pomazánkou, banán, kakao 1p+ž, 7
    polévka hrstková 1p
    lasagně s mletým masem a rajčaty, sirup 1p, 3, 7
    ovocná přesnídávka, rohlík, čaj 1p
    ČTVRTEK: houska s čočkovou pomazánkou, zelenina, jablko, granko 1p, 7
    polévka s pohankou 9
    vepřový steak, bramborová kaše, čerstvá okurka, džus 1p, 7
    chléb s pomazánkovým máslem, kedlubna, och. mléko 1p+ž, 7
    PÁTEK: malinová rýžová kaše, jablko, ovocný čaj 7
    polévka zelná 1p
    krůtí kung pao s cizrnou, kuskus, sirup 1p, 7
    chléb s lučinou, jablko, čaj 1p+ž, 7

    ČT ráno – samoobslužná svačina (děti si připraví svoji svačinu)
    Každé ráno ve třídě podáván ovocný talíř
    PO + ST + PÁ – čerstvé mrkvové hranolky

    Po každé přesnídávce ovoce a zelenina
    Pitný režim: džusy, šťávy, čaje, voda
    Změna jídelního lístku a alergenů vyhrazena! Případné další informace k alergenům, jakož i použité druhy obilovin a skořápkových plodů podá kuchařka a vedoucí školní jídelny.

  • Informace o alergenech

    NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) Č. 1169/2011 ZE DNE 25. ŘIJNA 2011 O POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ O POTRAVINÁCH SPOTŘEBITELŮM nově stanovuje povinnost stravovacích provozů uvádět alergeny obsažené v nabízených pokrmech. Toto nařízení nabývá platnosti od 13. 12. 2014. V naší školní jídelně budou alergeny uváděny na jídelním lístku formou čísla za pokrmem.

    Seznam alergenů příloha nařízení 1169/2011:
    1. obiloviny obsahující lepek
    2. korýši a výrobky z nich
    3. vejce a výrobky z nich
    4. ryby a výrobky z nich
    5. jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
    6. sójové boby a výrobky z nich
    7. mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
    8. skořápkové plody – mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy
    9. celer a výrobky z něj
    10. hořčice a výrobky z ní
    11. sezamová semena a výrobky z nich
    12. oxid siřičitý a siřičitany ve vyšších koncentracích
    13. vlčí bob (Iupina) a výrobky z něj
    14. měkkýši a výrobky z nich