Jídelníček

  • Školní jídelna MŠ Alšova

    na týden od 17. 06. 2024 do 21. 06. 2024

    DEN: POKRM: OBSAHUJE ALERGENY:
    PONDĚLÍ: houska se sýrovou pěnou, zelenina, jablko, kakao 01a,07
    s drožďovými knedlíčky 01a,03,09
    hovězí guláš s bílou fazolí, chléb, džus černý rybíz 01a,01b
    ovocná přesnídávka, rohlík, čaj 01a
    ÚTERÝ: houska s džemem, jablko, bílá káva 01a,01b,01c,07
    lahůdková zeleninová 09
    smažené rybí filé, vařené brambory, mandarinkový kompot 01a,03,04,07
    chléb s máslem, meloun, sirup 01a,01b,07
    STŘEDA: chlebíčky se šunkou a zeleninou, banán, granko 01a,07
    kuřecí s drobením 01a,03,09
    jogurtové knedlíky s jahodovým přelivem, ovocný čaj 01a,07
    chléb s lučinou, mrkev, ochucené mléko 01a,01b,07
    ČTVRTEK: chléb s cottage pomazánkou, zelenina, jablko, mléko 01a,01b,07
    zeleninová s luštěninovými nudličkami 09
    krůtí závitek s lučinou a rajčaty, dušená rýže, džus mango 01a,07
    sladký ovocný tvaroh, rohlík, jablko, čaj 01a,07
    PÁTEK: žitný chléb s budapešťskou pom, zelenina, jablko, kakao 01a,01b,07
    dýňová s mrkví 01a,07
    masová roláda, bramborová kaše, čerstvá okurka, sirup 01a,07,10
    vícezrnný rohlík s pomazánkovým máslem, jablko, mléko 01a,01b,01c,01d,06,07

    Pitný režim: džusy, šťávy, čaje, voda
    Změna jídelního lístku a alergenů vyhrazena! Případné další informace k alergenům, jakož i použité druhy obilovin a skořápkových plodů podá kuchařka a vedoucí školní jídelny.

  • Informace o alergenech

    NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) Č. 1169/2011 ZE DNE 25. ŘIJNA 2011 O POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ O POTRAVINÁCH SPOTŘEBITELŮM nově stanovuje povinnost stravovacích provozů uvádět alergeny obsažené v nabízených pokrmech. Toto nařízení nabývá platnosti od 13. 12. 2014. V naší školní jídelně budou alergeny uváděny na jídelním lístku formou čísla za pokrmem.

    Seznam alergenů příloha nařízení 1169/2011:
    1. obiloviny obsahující lepek
    2. korýši a výrobky z nich
    3. vejce a výrobky z nich
    4. ryby a výrobky z nich
    5. jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
    6. sójové boby a výrobky z nich
    7. mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
    8. skořápkové plody – mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy
    9. celer a výrobky z něj
    10. hořčice a výrobky z ní
    11. sezamová semena a výrobky z nich
    12. oxid siřičitý a siřičitany ve vyšších koncentracích
    13. vlčí bob (Iupina) a výrobky z něj
    14. měkkýši a výrobky z nich